Meet Magento 2023: de Magento-ervaring verbeteren met Varnish

Webhosting
redacteur, 14 november 2023

Magento, een van de meest populaire e-commerceplatforms ter wereld, blijft zich constant ontwikkelen en verbeteren. Meet Magento, georganiseerd door Mage-OS NL, is een cruciale katalysator in deze evolutie. Het biedt een platform voor kennisdeling en ontdekking van nieuwe methoden om Magento-webwinkels te verfijnen. Onlangs heeft dit geweldige evenement plaatsgevonden in het prachtige Lief Amsterdam. Toon van Dooren, Magento-specialist bij Savvii, schitterde als gastspreker.

Mage-OS NL: Spil in de Magento-Community

Voordat we Toons inzichten onder de loep nemen, verdienen de organisatoren van dit belangrijke evenement onze aandacht. De vooraanstaande non-profitorganisatie Mage-OS komt op voor de belangen van handelaren, ontwikkelaars, bureaus en iedereen die deel uitmaakt van het Magento-ecosysteem. Mage-OS organiseert regelmatig evenementen en lezingen om de gemeenschap op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en innovaties. Daarnaast ontwikkelen ze veel aan en rond Magento en zorgen ze voor een brug tussen Adobe en de community.

Varnish gebruiken met Magento

Het e-commerce team van Savvii bestaat uit diverse specialisten, waaronder experts op het gebied van Shopware en Magento. Ook Toon van Dooren is onderdeel van dit team. Zijn expertise ligt in het optimaliseren van Magento-webwinkels. Hij kon zijn uitgebreide kennis en ervaring delen als spreker op het evenement Meet Magento. Toons presentatie ging over het gebruik van Varnish samen met Magento. Varnish is een cachingtechnologie die de snelheid en prestaties van webpagina’s kan verbeteren. In het geval van Magento kan Varnish de laadtijden van pagina’s aanzienlijk verminderen, wat een aanzienlijke verbetering is voor de gebruikerservaring.

Tijdens zijn lezing onthulde Toon waardevolle lessen over de implementatie van Varnish in Magento-webshops. Hij gaf praktische tips en strategieën voor een effectieve configuratie en gebruik van Varnish en benadrukte hoe het de algehele prestaties en schaalbaarheid van Magento kan verhogen.

Terugblik op het evenement

Meet Magento was enige tijd uit beeld in Nederland, maar deze recente editie heeft nogmaals bevestigd dat het evenement essentieel is voor iedereen die met Magento werkt. Het is een uitstekende kans om te leren van de experts.

Als je interesse hebt in het optimaliseren van je Magento-webshop en het benutten van cachingtechnologieën zoals Varnish, staan wij bij Savvii klaar om je te begeleiden en te ondersteunen. Voor verdere optimalisatie, neem contact met ons op via onze contactpagina.

De presentatie van Toon kan je via deze link downloaden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!