ShortPixel [Review & Coupon]

In the Spotlight
Lucas Prigge, 11 november 2016

logo_Spwordmark_225x100Al geruime tijd kun je als klant van Savvii met exclusieve korting gebruik maken van enkele hoogwaardige uitbreidingen & diensten voor WordPress via ons Savvii Deals-programma. We vonden het hoog tijd om jullie te informeren over diverse diensten waarvan jullie hiermee gebruik kunnen maken. 

Een belangrijk punt van aandacht wanneer je de snelheid van je website wilt verbeteren, is de grootte van webpagina’s die ingeladen worden. Hoe meer afbeeldingen je in je website gebruikt, des te groter is het aandeel ervan wordt in de totale paginagrootte. Vaak zijn afbeeldingen echter onnodig groot. Daarom stellen we in deze review ShortPixel voor, een gebruikersvriendelijke plugin waarmee je binnen WordPress je afbeeldingen kunt verkleinen. Voor onze klanten hebben we een exclusieve Shortpixel coupon.

Mocht je het vermoeden hebben dat jouw website ook versneld kan worden met kleinere afbeeldingen, is het eerst zaak dit te onderzoeken. Onafhankelijke testtools zoals WebPageTest.org kunnen je een goede indicatie geven. Neem hiervoor een pagina waar deze afbeeldingen ingeladen worden en test deze in de tool. De tool zal precies de laadtijden meten, waaronder de tijd die het kost voor je afbeeldingen om in te laden. Voor het beste inzicht ga je naar de tab ‘Content Breakdown’.

Voor testdoeleinden hebben we een lege WordPress-installatie uitgerold en een bericht geplaatst met 3 grote stock-afbeeldingen. Vervolgens hebben we deze pagina in WebPageTest ingeladen.

shortpixel-wpt-before

Bovenstaand de exacte laadtijden van de 3 afbeeldingen vóór optimalisatie. Dankzij onze hosting worden ze tegelijkertijd ingeladen i.p.v. achter elkaar.

Installatie en Setup

De volgende stap is het installeren van de plugin. Zoek gewoon naar ShortPixel in je WP-Admin of download hem via de WordPress Repository. Om hem te activeren moet je eerst je persoonlijke API-code ontvangen. Hiervoor voer je simpelweg je email adres in, en je ontvangt deze automatisch. Na invullen van de code ben je klaar voor de start.

Voor onze test voerden we de bulk-optie uit. Hiermee optimaliseer je in een keer alle afbeeldingen in je mediabibliotheek. De optie is te vinden onder Media, waar je vanaf nu de nieuwe optie Bulk ShortPixel vindt. Activeer de optie en je ziet hoe ShortPixel afbeelding voor afbeelding voor je optimaliseert en de voortgang bijhoudt. Met onze 3 afbeeldingen (plus 3 eerder aanwezige afbeeldingen, niet meer dan kleine logo’s) was het proces uiteraard snel klaar.

shortpixel-after-compression

Indien je een grote winst behaalt met de plugin, nodigt deze je ook uit dit te delen via Twitter!

Resultaat

Nadat het proces voltooid is, wordt je begroet met een rapportje van de optimalisatie: in ons geval claimt de plugin een gemiddelde optimalisatie van 89,41% behaald te hebben, waardoor er ruim 6 MB schijfruimte is vrijgekomen. Gezien het kleine aantal afbeeldingen, lijkt dit een grote verbetering.

Maar wat laat WebPageTest dit keer zien? We laden dezelfde pagina onder exact dezelfde condities nogmaals in de tool, om te kijken hoe lang dezelfde afbeeldingen duren om in te laden. Hieruit valt te concluderen, dat de plugin zonder aanpassingen in de standaardinstellingen al een flinke verbetering heeft weten te realiseren. De totale laadtijd van de 3 afbeeldingen is gedaald van 1337 naar 933 ms, een verbetering van ruim 30%.

shortpixel-wpt-after

De grootste verbetering is gerealiseerd voor de afbeelding die nu 136 ms duurt om in te laden. Hiervan is de laadtijd met ruim 64% gedaald.

ShortPixel Premium

De gratis variant biedt ruimte voor optimalisatie van maximaal 100 afbeeldingen per maand, of 130 als je hem als Savvii-klant via de ShortPixel-site downloadt. Mocht je een grotere site hebben, ben je dus aangewezen op een premium licentie. ShortPixel heeft hierin een divers aanbod: je kunt verschillende maandelijkse abonnementen van enkele duizenden tot tienduizenden afbeeldingen afsluiten. Ook kun je ervoor kiezen een eenmalige licentie te verkrijgen, met dezelfde uiteenlopende hoeveelheden. Let erop dat WordPress van elke nieuwe afbeelding een paar varianten aanmaakt (bijv. voor thumbnails). Deze tellen ook mee.

Klanten van Savvii krijgen voor iedere optie 30% extra afbeeldingen. Bij een “One-Time 50K” oplossing krijg je er dus bijvoorbeeld nog eens 15.000 afbeeldingen gratis erbij.

Ben je dus een blogger met veel grafische content? Heb je een webshop met veel afbeeldingen bij je producten? Of ben je op een andere manier afhankelijk van goede grafische content, maar wil je hiermee geen concessies doen op je snelheid? Dan bevelen wij ShortPixel van harte aan als uitbreiding op onze geoptimaliseerde hosting.

Mocht je nog niet van onze hosting gebruik maken, verhuis je site(s) dan eerst naar één van onze pakketten en profiteer dan van onze exclusieve Savvii Deal met de ShortPixel coupon! Neem contact met ons op als je meer wilt weten, we staan je graag persoonlijk te woord.

Lucas Prigge

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!