WordCamp Berlijn 2017 Recap

Savvii op pad
Benoit Gütz, 1 juni 2017

Zaterdag 13 mei was het zover, de eerste WordCamp van 2017 in Duitsland! WordCamp Berlijn trapte het seizoen af. Savvii was er uiteraard als sponsor weer bij en was vertegenwoordigd met twee man. Benieuwd hoe het is geweest? Lees hier onze recap.

Op vrijdag zijn we naar Berlijn gevlogen zodat we de Warmup Party niet zouden missen. De Warmup party was een geslaagde borrel waar we kennis hebben kunnen maken met meer WordPress enthousiastelingen. Natuurlijk zijn we ook genoeg oude bekenden binnen de WordPress community tegengekomen.

WordCamp Berlijn vond plaats in de FORUM factory. Een mooie locatie voor een WordCamp. Na de check-in en introductie was de beurt aan Alain Schlesser om ons een introductie te geven in WP-CLI. Met WP-CLI kun je je website vanaf de command line besturen. Het is de ‘command line interface for WordPress’. Alain legde wat basisfunctionaliteiten uit, die vooral developers kunnen helpen sneller te werken. Bij Savvii kunnen we dat bevestigen, want we maken zelf ook dagelijks gebruik van deze mooie set aan tools.

HOW TO MAKE A DESCENTRALIZED WORDPRESS WESBSITE

Vervolgens waren we bij de talk van Leonardo Losociz. Hij vertelde ons je een gedecentraliseerde WordPress website kan maken door het PoP framework te gebruiken. PoP werkt door de combinatie van WordPress en Handlebars in een MVC framework te zetten. Fungerend als de controller onderschept PoP de data query resultaten van WordPress, genereert de response in een JSON code en stuurt deze JSON code naar Handlebars die dit vervolgens weer omzet naar HTML. Dit resulteert in een dynamische website die in de back-end volledig draait op WordPress echter in de front-end gebouwd wordt aan de hand van Javascript.

DEVELOP A “SHITTY CLIENT RADAR” FOR YOUR WORDPRESS BUSINESS

Manuela van Prooijen vertelde ons hoe je met verschillende soorten lastige klanten om kan gaan. Iedere ondernemer houdt natuurlijk van zijn klanten. Er zitten echter altijd en wel een paar rotte appels tussen die gewoonweg te veel tijd van je in beslag nemen. Manuela definieerde verschillende soorten ‘shitty clients’. Ze vertelde ons hoe je deze klanten kan herkennen, hoe je met dit soort klanten kan omgaan en hoe je ze op een respectvolle manier de deur kan wijzen. Een grappige talk die erg herkenbaar was bij veel development partijen.

WCBER talk manuela

EEN WORDPRESS MEETUP WEBSITE OP DE AUTOPILOOT

Frank Neumann-Staude liet ons zien hoe hij de WordPress Meetup Website Nürnberg volledig automatisch wilt laten lopen. Zij zetten de afspraken op meetup.com en de rest loopt vervolgens haast volledig op autopilot. Een aanradar voor andere meetups!

Naast het bijwonen van de verscheidene talks hebben zijn we ook een aantal van onze klanten tegengekomen en hebben we veel interessante partijen ontmoet. Al met al was het een goede dag en bij de volgende WordCamp Berlijn zijn wij ongetwijfeld weer van de partij. Het was weer een mooi evenement waar je zeker bij moet zijn als je iets met WordPress doet in deze regio. Binnenkort gaan we ook naar Parijs voor WordCamp Europe. Ontmoet ons daar en kom naar WordPint!

Natuurlijk konden we Berlijn niet verlaten zonder de döner van de beste en bekendste dönerzaak uit deze stad te proberen. De dönerzaak is nu ‘Approved by Savvii’. ?

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!