7 WordPress SEO plug-ins die je (organische) posities verbeteren

Webhosting
sjors, 14 januari 2020

De plug-inbibliotheek van WordPress is ongekend groot. Met miljoenen WordPress gebruikers is het niet zo gek dat er een grote behoefte is aan handige tools. Plug-ins maken het beheren van je WordPress website een stuk makkelijker en dat is fijn, want het creëren van waardevolle content is op zichzelf al een tijdrovende klus.

Het is belangrijk om tamelijk selectief te zijn als het op plug-ins aankomt, vandaar dat onderstaande tools op de lange termijn vruchten afwerpen. In dit artikel nemen we 7 handige SEO plug-ins onder de loep waarvan wij vinden dat ze een verrijking zijn voor menig WP-site. Of je nu een SEO-tijger bent of een fervent blogger, een degelijke SEO plug-in kan zomaar het verschil maken…

WordPress SEO plug-in by Yoast

SEO by Yoast is geen onbekende naam in deze lijst. Deze krachtpatser van een plug-in is als een Zwitsers zakmes tijdens een survival-missie. Al 12 jaar helpt Yoast gebruikers om beter te ranken in de zoekmachines. Voor gebruikers die een deel van de SEO met plezier overdraagt is Yoast een ideale optie. Of je nu een bescheiden kleiduifschieten blog runt of een kolos van een website draait, deze plug-in komt altijd van pas.

Enkele van de taken die Yoast uit handen neemt zijn:

  • Het verbeteren van title- en metatags alsmede de rich snippets.
  • Geavanceerde XML-sitemap functionaliteit in een klik.
  • Het verduidelijken van je website voor zoekmachines ten behoeve van je website’s vindbaarheid.

Rank Math

Rank math biedt uitkomst voor gebruikers die graag meerdere SEO-tools tot hun beschikking hebben. Wij hebben deze SEO plug-in uitgebreid getest en zijn tot de conclusie gekomen dat Rank Math een krachtige en tegelijkertijd gemakkelijke tool is. De zogeheten setup-wizard configureert zichzelf in feite, dus zelfs voor de beginnende gebruiker is het een soepele plug-in.

Het genereren van meer verkeer is een belangrijk doel voor veel WordPress-gebruikers. Deze plug-in helpt daarbij op meerdere manieren middels content analyse, SEO tests en het tracken van keywords in Google.

Shortcodes Ultimate

Shortcodes is een uitgebreide bibliotheek van visuele en tekstuele widgets die het uiterlijk van je website van een frisse look voorzien. Zeker voor WordPress-gebruikers die graag zo snel mogelijk hun website stijlen zonder in te leveren op kwaliteit is deze SEO plug-in een aanrader.

De gratis versie is tamelijk uitgebreid, maar wie het volledige pakket wil kan ook upgraden naar premium. Het handige van Shortcodes is dat het met elk thema werkt, je huidige thema hoeft dus niet onder de fraaie widgets te lijden. Waar moet je zoal aan denken?

Een greep uit het aanbod zijn onder andere buttons, sliders, carousels, responsive video’s en tabs. Voor wie liever zelf uit de voeten wil is er ook een CSS-editor aanwezig, zodat je de widgets geheel naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Akismet anti-spam

Het is (bijna) altijd leuk als iemand een reactie achterlaat op je blog. Zelfs als het een negatieve reactie is moet je maar denken dat er tenminste verkeer naar je website komt. Akismet anti-spam doet precies wat de naam suggereert, namelijk het checken of reacties spam bevatten of niet. Het is in feite een geavanceerde filter die je website veilig en schoonhoudt.

Geniepige URL’s die niet zichtbaar zijn worden gescand, zodat je kunt zien of het om een betrouwbare link gaat. De maker van deze SEO plug-in houdt van transparantie vandaar dat Akismet anti-spam open-source software is waar meerdere ontwikkelaars aan hebben bijgedragen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer internetgebruikers met kwade bedoelingen en juist daartegen moet je je website bewapenen. Akismet anti-spam is één van de beste beveiligings-plugins in de WordPress bibliotheek. Gemarkeerde spam wordt overigens automatisch toegevoegd aan de database van Akismet waardoor hackers en spammers op andere websites ook tegen de lamp lopen.

Mailchimp

Vrijwel elke SEO is het over eens dat een call-to-action een stap is in de goede richting of het nu gaat om een download, het deelnemen aan een actie of het aanmelden voor de nieuwsbrief. Laatstgenoemde actie moet zo makkelijk mogelijk gemaakt worden, want je wilt uiteraard zoveel mogelijk geabonneerden. Mailchimp is de leider op het gebied van nieuwsbrieven. Naast een efficiënte opt-in knop wil je graag ook een mooie button die kliks uitlokt.

Mailchimp biedt een soepele integratie met tientallen apps, waaronder: Ninjaforms3, Buddypress, WooCommerce, WPForms en Contact Form 7. De gratis versie biedt lijsten tot 2000 abonnees.

BJ lazy load

BJ lazy load is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heel actief. Deze SEO plug-in zorgt ervoor dat je website razendsnel laadt en tegelijkertijd bandbreedte bespaart. Een mooie combinatie vinden wij.

BJ werkt met iFrames, dus naast afbeeldingen, content en thumbnails wordt (interactieve) content ook in een placeholder geplaatst; denk aan YouTube of Vimeo video’s. Op deze manier kunnen bezoekers zonder haperingen door je website scrollen.

SEO Wizard

SEO wizard is relatief nieuw en heeft nog niet zoveel actieve installaties als bovenstaande SEO plug-ins, maar wij vinden het een sterke toevoeging voor menig WordPress-site. Het is een solide tool die je helpt om betere SEO-content te schrijven. De titel- en meta beschrijving zijn belangrijke onderdelen van een website. Terwijl je schrijft zie je een voorvertoning van hoe je tekst eruit komt te zien in de zoekmachine-resultaten.

Een andere feature die je niet vaak tegenkomt is de mogelijkheid om je concurrentie te analyseren. Hoe werkt dat dan precies? De plug-in kan een uitgebreid rapport van bepaalde concurrenten genereren zodat jij ziet wat werkt en wat je beter niet kunt doen. SEO wizard is geheel gratis, wat wij zeer op prijs stellen aangezien er een toegewijd team aan SEO experts achter zit.

Zoveel tools, zo weinig tijd

Met ruim 50.000 plug-ins is er keuze alom in het WordPress universum. Het is goed om meerdere tools te proberen alvorens je overgaat tot een go-to plug-in. Echter, sommige plug-ins hebben bewezen dat ze voor elke gebruiker nuttig zijn.

Menig marketeer heeft zijn handen vol aan tal van taken, dus het is fijn dat er een uitgebreid aanbod aan tools is om de werkdruk wat te verlichten. Dankzij bepaalde plug-ins die verwerkt zitten in een uitgedachte SEO strategie wordt het beste resultaat behaald in zoekmachine optimalisatie.

Wil jij jouw SEO uitbesteden? Kijk eens op Ranking Masters. Zij maken een gratis SEO analyse die je direct van meer inzichten voorziet omtrent jouw concurrenten en huidige posities in Google.

Sjors Goemans - Sjors Goemans is de directeur van data gedreven SEO bureau, Ranking Masters. Ranking Masters helpt klanten in de Benelux bij het hoger komen in de zoekmachineresultaten. Inmiddels hebben ze 750+ klanten gehlopen bovenaan te komen in Google via slimme SEO-strategieën.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!