WP Rocket instellen [Handleiding]

Gijs Hovens, 5 augustus 2015

WP Rocket logoBij Savvii is de hosting zelf natuurlijk al supersnel. Maar buiten de hosting kun je je website nog op vele manieren sneller maken. Dat kun je natuurlijk allemaal handmatig uitvoeren maar je kunt ook een snelheids plugin als W3 Total Cache of WP Rocket gebruiken. De caching functies zijn in die gevallen niet zo nuttig, maar de andere functies wel. In deze blogpost bespreken we het instellen van WP Rocket, een makkelijk in te stellen snelheids plugin.

Voordelen

Mocht je ooit W3 Total Cache gebruiken dan zul je drie opvallende zaken zien aan WP Rocket: a. het is een betaalde plugin en b. hij is veel eenvoudiger in te stellen dan W3 Total Cache en c. De plugin is in het Nederlands beschikbaar. WP Rocket heeft een aantal extra features t.o.v. W3TC die je op hun features pagina kunt bekijken.

WP Rocket kan je site optimaliseren op het gebied van images, fonts, DNS, CSS en JS. Savvii doet sowieso al GZIP,  CDN, browser caching en page caching voor je.

Daarnaast heeft Savvii goede contacten met de makers, iets wat altijd handig is.

WP Rocket instellen

copyright WP Rocket

 

WP Rocket Instellen

De eerste stap is het bestellen van WP Rocket. We hebben een exclusieve WP Rocket coupon voor Savvii klanten geregeld met 20% korting, neem contact met ons op als je daar gebruik van wil maken. Download de zip en upload hem via de WordPress ‘plugin uploaden’ knop.

In deze video wordt de installatie en configuratie uitgelegd:

Net zoals bij W3TC geldt ook voor deze plugin: experimenteer en meet! Opties kunnen voor sommige sites voor flinke versnelling zorgen, voor andere sites voor vertraging. Via webpagetest.org kun je de resultaten doormeten.

Lazyloading is belangrijk als je veel bezoekers met een langzame verbinding hebt maar kan het 1e frame wel iets vertragen.

In onze ervaring werkt optimalisatie van bestanden (verkleining & aaneenschakeling) altijd goed voor je snelheid. In sommige gevallen kan het echter je site stuk maken, ook hier is testen het toverwoord

Kijk ook goed naar de levensduur van de cache. In de laatste versie van WP Rocket wordt ook de Savvii cache door WP Rocket geflusht, je hoeft dus niet meer 2x verschillende caches te flushen!

DNS prefetching kan zeker een klein stukje DNS vertraging voorkomen mits goed ingevuld. Bekijk deze YouTube video voor een instructie.

Mocht je er niet uitkomen dan kan WP Rocket als premium plugin je helpen met het instellen, ze hebben het Savvii platform zelf getest.

Ben je op zoek naar snelle & veilige Managed WordPress Hosting? Bekijk welk pakket bij jou past of neem contact op met onze specialisten.

Er zijn 2 reacties

Roderick

14 augustus 2015

Helaas, WPRocket aangeschaft, maar op onze eigen site levert het helemaal niets op ..

Reactie op Roderick

Gijs Hovens

14 augustus 2015

> Hi Roderick,

Dat is jammer, maar tegelijkertijd een teken dat jullie zaken goed geregeld hebben. Volgens mij kun je de licentie gewoon aan een andere site koppelen waar hij mogelijk meer effect heeft.

Reageer