WordPress Meetup Nijmegen September – Recap

Savvii op pad
Benoit Gütz, 16 september 2016

Het einde van de zomer is in zicht. De dagen worden weer korter. Maar gelukkig is het nieuwe WordPress Meetup seizoen weer begonnen. Als kickstart vond WordPress Meetup Nijmegen September plaats. Op 7 september was het met 78 bezoekers een goed bezochte meetup.

WordPress Meetup Nijmegen September – De Keynote

De Keynote werd vertolkt door Martijn Scheijbelen, de marketing manager van The Next Web. Dit toonaangevende Tech blog met wereldwijd meer dan 8 miljoen bezoekers per maand is door slim en snel handelen uitgegroeid tot een serieus medium. Hoewel veel bezoekers uit Nederland komen, blijft hun hoofdfocus gericht op Amerika.

F#CK IT WE DO IT LIVE

Martijn vertelde dat ze vooral groot geworden zijn door hun “F#CK IT WE DO IT LIVE” mentaliteit. Dit brengt risico’s met zich mee waardoor iedereen nog beter nadenkt over de daadwerkelijke veranderingen. Ook kunnen ze door deze mentaliteit snel schakelen en accelereren. Met een klein en efficiënt team maken ze een groot aantal blogberichten per dag. De tips die Martijn vooral aan ons meegaf waren: snel schakelen, blijven a/b testen, deel zoveel mogelijk content met google, monitor alles en let vooral op de kosten. Kortom een succesverhaal waar je nog veel meer van gaat horen.

publiek bij de WordPress meetup Nijmegen

Business Track door Joolz

De Business Track werd gehouden door Joost Harmsma, online manager van Joolz. Zijn Talk op WordPress meetup Nijmegen ging over de begin dagen van Joolz. Welke problemen ze zijn tegengekomen op de weg naar internationalisering van het bedrijf en hoe om te gaan met een meertalige shopomgeving? Joost vertelde dat ze in het verleden hebben gekozen voor WordPress omdat dit makkelijk te hanteren was. Joolz een toonaangevend merk in kinderwagens. Met hun eigenwijze designs veroveren ze nu langzaam de wereld.

Omdat het van oorsprong Amsterdamse bedrijf klanten over de hele wereld wilde helpen moest er een meertalige webshop komen. Ze hebben dit in het verleden geprobeerd met de WPML plugin op te lossen maar helaas werkte de plugin niet naar wens. Uiteindelijk hebben ze besloten om voor elke taal een aparte shop te maken. Denk hierbij aan een shop voor de Engelstalige markt, een shop voor de Duitstalige markt, een shop voor de Franstalige markt en natuurlijk een shop voor de Nederlandstalige markt. Wanneer je voor elke taal een eigen applicatie maakt zorg je ervoor dat je op elke markt kan inspelen. Zo kun je verschillende producten voor bepaalde landen wel of juist niet aanbieden. Ook verdeel je hierdoor de load waardoor de shops beter kunnen presteren. Het grote nadeel is dat je meerdere applicaties moet onderhouden en daar meer tijd aan kwijt bent.

Gelukkig worden ze goed ondersteund op het technisch vlak door de mannen van Van-Ons en maken ze aansluitend gebruik van de hosting van Savvii.

Tips van Joost Harmsma van Joolz

  1. Maak een plan!
  2. Zoek een partner die je internationaal kan ondersteunen op het gebied van marktbewerking, content en support
  3. Werk als het kan met natives om bijvoorbeeld de juiste content te schijven
  4. Let op de betalingsmiddelen per land (je kan niet overal betalen met de zelfde betaalmiddelen)
  5. Controleer de wet- en regelgeving en gebruiken van bepaalde landen betreffende de bezorging van je goederen.

De Tech Track

De Tech Track werd verzorgd door Dennis Stolmeijer, webdeveloper en werkzaam bij  Impres. Hij vertelde in vogelvlucht wat het opensource framework Themosis  is en wat je er volgens hem mee kan doen.

Dennis Stolmeijer  vertelde dat het opensource framework Themosis de insteek heeft om meer ‘developer happiness’ te geven aan de PHP ontwikkelaars die websites moeten bouwen in WordPress. Hij gaf ons een uitgebreide uitleg en een demo van het gebruik van het Themosis framework.

De meeste mensen die dagelijks bezig zijn met WordPress zijn er wel van op de hoogte dat WordPress onder de motorkap een stuk beter kan, omdat een groot deel van de filosofie erachter al 10 jaar geleden werd bedacht. Intussen zijn de standaarden en werkwijzes binnen PHP bijvoorbeeld enorm geëvolueerd en veranderd. Themosis heeft als doel om die standaarden naar WordPress te brengen, en PHP ontwikkelaars de optie te geven om op een OOP manier te werk gaan.

Door het te baseren op het populaire framework Laravel en gebruik van Composer, krijgen ontwikkelaars opeens heel veel meer opties die door PHP ontwikkelaars buiten WordPress al jarenlang wel gebruikt worden. Dit in België ontwikkelde opensource framework, mede door de spreker Dennis Stolmeijer, doet er ook alles aan om naast de nieuwe mogelijkheden ook de standaard WordPress functionaliteiten goed te ondersteunen.

Wij raden ontwikkelaars zeker aan om eens een kijkje te nemen op hun website, of zelfs eens een projectje te starten om te ervaren hoe makkelijk het is.
(geschreven door Victor van den Bosch, DevOp Engineer Savvii)

 

 

Het was weer een gezellige leerzame WordPress Meetup en we hopen iedereen ook weer in december terug te zien!

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!