* Deze klantcase is afkomstig van onze partner MageHost. Lees hier meer over de veranderingen van MageHost.

Hoe BEpic de maakindustrie verder helpt

Een goede webshop runnen is uitermate belangrijk, zeker in dit digitale tijdperk. “Maar hoe maak ik nu een webshop en kan dit wel als ik veel producten aanbied?” Dit zijn vooral vragen waar bedrijven in de maakindustrie zich om bekommeren.

Wellicht is uw bedrijf bezig met de omslag naar digitaal. Misschien heeft u al een site maar is deze enorm aan verbetering toe. Denk hierbij aan het digitaliseren van uw catalogus of het opzetten van een geïntegreerd PIM-systeem.

Hoe pakt u dit aan?

In deze case vertellen wij u hoe onze partner BEpic in samenwerking met MageHost bedrijven in de maakindustrie helpt met het oplossen van exact dit soort lastige probleemstellingen.

Het bedrijf achter BEpic

Wie is BEpic? Dit kunnen zij u het beste uitleggen in eigen woorden:

“Wij zijn BEpic, wij maken robuuste en sterke Magento webshops voor bedrijven in de maakindustrie. Doordat wij begrijpen wat er speelt binnen deze markt, zijn wij echt in staat om uitdagingen om te zetten naar kansen. Ons onderzoek binnen de maakindustrie geeft unieke inzichten in de ontwikkelingen, uitdagingen, maar vooral ook waar de kansen liggen voor uw bedrijf en waar u zich in kunt onderscheiden als maakbedrijf.”

Het bedrijf achter Serenco

Een voorbeeld van één van deze bedrijven in deze industrie is Serenco. Serenco is een bedrijf dat gereedschap levert aan de automotive sector in zo’n 20 landen binnen en buiten Europa via een kanaal van distributeurs en resellers. Voordat Serenco BEpic inschakelde voor hulp zag het bedrijf er heel anders uit. Een webshop of digitale catalogus bestond nog niet. Zij stuurde ieder jaar een papieren catalogus naar alle potentiële en bestaande klanten om zo hun producten te verkopen. Klanten konden vervolgens bellen naar het bedrijf om de onderdelen te bestellen. De productie van een papieren catalogus nam ieder jaar enkele maanden werk in beslag.

Aangezien alles offline gedaan werd, was deze manier van werken foutgevoelig en nam veel tijd in beslag. Een proces dat normaal in een aantal weken gerealiseerd kon worden.

Het digitaliseren van alle producten in een centrale database met bijgewerkte productgegevens, dat was de verandering die Serenco nodig had. Zowel voor de korte termijn, als basis voor verdere digitalisering in de toekomst.

“Door BEpic is de tijd voor het maken van een catalogus meer dan gehalveerd.”

De Oplossing

BEpic heeft hen hierin geholpen. BEpic heeft geadviseerd om een PIM-systeem te implementeren om vanuit één plek alle productgegevens in 20 talen te kunnen beheren. Vervolgens kan deze informatie eenvoudig worden geëxporteerd naar een catalogus of een brochure. Daarnaast biedt dit de kans om ervaring op te doen met de mogelijkheden van e-commerce.

Het ging hierbij om een totale digitalisering van de winkel. Daarnaast diende er rekening mee gehouden te worden dat Serenco groeiambitie liet zien.

“Veel bedrijven in de maakindustrie maken de overstap van offline naar online zodra er een opstapeling is van 5+ redenen om de overstap te maken, dat maakt het een grote, uitdagende klus voor ons”

Magento multifunctioneel inzetten

BEpic heeft een Magento shop voor Serenco gebouwd waarin de export gekoppeld werd. Op deze manier kan Serenco vanuit één centraal punt exporteren en bijvoorbeeld makkelijker een catalogus maken. Magento fungeert op deze manier als PIM-systeem. Daarnaast heeft BEpic op hetzelfde Magento systeem een webshop gebouwd voor het gereedschap merk Boxo. Op deze manier was het mogelijk om het boekhoudsysteem en voorraadbeheer te koppelen aan de winkel.

Dit maakt het geheel zeer schaalbaar zodat de webshop de geambieerde groei van Serenco ook daadwerkelijk aan kan. Dit niet alleen, de tijd die Serenco normaal kwijt was aan het maken en exporteren van de catalogus is meer dan gehalveerd en daarbij is de kwaliteit ervan verdubbeld. Deze oplossing werkt tot op de dag van vandaag nog feilloos voor Serenco.

Het belang van managed Magento hosting

Het gebruik van Magento nam in de loop van de tijd steeds verder toe en de beschikbaarheid van het systeem werd steeds belangrijker. Tegelijkertijd kregen de servers het alsmaar zwaarder en werd het releasen van nieuwe versies steeds lastiger. Dit kostte BEpic op den duur veel tijd en stress. Uiteindelijk is BEpic op zoek gegaan naar een oplossing om het beheer over te dragen aan een partij die hier echt in gespecialiseerd is zodat zij zich volledig kunnen concentreren op het ontwikkeling van de shop.

Een stabiele shop

Dit was het moment voor BEpic om MageHost in te schakelen. Zij zochten iemand die gespecialiseerd was in serverbeheer en dan vooral in de specialisatie van Magento webshops.

“Na in gesprek te gaan met MageHost hebben wij niet meer overwogen om naar andere partijen te kijken: MageHost weet precies wat ze doen en ze doen het goed”

Na een gesprek tussen BEpic en MageHost leek de klik er vrijwel gelijk te zijn. Als gevolg van een paar effectieve gesprekken en een vlotte overdracht stond de shop er binnen de kortste keren en deze stond stabiel. Dit bespaart BEpic veel tijd en zorgen en Serenco kan gerust zijn dat hun sterke shop geen down-time meer heeft bij nieuwe releases.

De samenwerking tussen BEpic en MageHost wordt als zeer vlot en meedenkend ervaren.

Het Resultaat

Het eindresultaat mag er wezen. Serenco heeft door de samenwerking met BEpic het complete bedrijf gedigitaliseerd. Na het live gaan van verschillende webshops heeft Serenco een nieuwe catalogus uitgebracht in een stuk minder tijd dan daarvoor en is nu langzaam aan de weg aan het timmeren online.

BEpic merkt het resultaat in de samenwerking met MageHost in het kunnen opleveren van zeer stabiele, sterke webshops aan haar klanten die simpelweg “blijven staan”. Door de overdracht van hosting kunnen zij zich nu focussen op wat zij goed doen: bedrijven in de maakindustrie ondersteunen in de online webshop wereld.

Zoekt u een bedrijf dat is gespecialiseerd in het opzetten van sterke webshops voor bedrijven in de maakindustrie? Neem een kijkje op de website en neem contact op met onze partner BEpic, zij denken met u mee.

Samen met ons een klantcase uitwerken?