* Deze klantcase is afkomstig van onze partner MageHost. Lees hier meer over de veranderingen van MageHost.

ChromeBurner: “Your ride, your safety. Our passion”

Door de jaren heen zijn er veel ondernemingen die we uit hebben zien groeien tot zeer succesvolle bedrijven. Er zijn bedrijven waar wij al meer dan 8 jaar mee samenwerken, maar ook bedrijven waar we nog niet zo lang geleden de samenwerking mee zijn aangegaan.

Zo hebben wij ChromeBurner ook flink zien groeien sinds onze samenwerking is begonnen in 2019. Dit bedrijf is al een lange tijd actief in de e-commerce en heeft sinds het maken van hun nieuwe webshop flinke stappen gemaakt in het laten groeien van hun bedrijf.

In deze case vertellen we wie ChromeBurner is, hoe zij zijn uitgegroeid tot succesvolle e-commerce business en hoe MageHost hen daar een handje bij heeft kunnen helpen.

ChromeBurner

ChromeBurner is een motorsport webshop dat in 2012 is opgericht door Rob Hannink. Rob heeft altijd al een diepe passie voor ondernemen gehad en wilde altijd al de markt veranderen. Zijn idee voor het opzetten van ChromeBurner kwam voort uit een uitdaging: Het leek vrijwel niet mogelijk om een hoger segment motorhelmen online te verkopen. Er leek wel vraag naar maar logistiek gezien waren er veel uitdagingen. Leveranciers konden het gewoonweg niet kwijt online. Door Robs kennis van het vak en zijn contacten met leveranciers heeft hij toch een poging gewaagd om de verkoop online op te zetten; en dat is gelukt ook. Waar concurrenten voornamelijk zijn begonnen in fysieke winkels, is ChromeBurner direct online gegaan.

“We zijn begonnen met de verkoop van motorhelmen van een hoge klasse, motor gear was toen enkel bijverkoop. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een heuse motorsport totaal-shop.”

Begonnen in een garagebox

In 2022 viert ChromeBurner het 10-jarige bestaan en is ondertussen uitgegroeid van een kleine business in een garagebox tot een bedrijf met 50 werknemers en een eigen development team. Ze zijn begonnen in Nederland maar verkopen tegenwoordig wereldwijd. ChromeBurner heeft tot nu toe één fysieke showroom in Nederland maar sluit niet uit dit in de toekomst uit te breiden.

“Wij hebben tegenwoordig een tweede winkel erbij in Duitsland onder een andere naam: Biker Outfit. Ons doel is om de grootste online retailer voor motorgear van Europa te worden.”

Het begin

Toen ChromeBurner net begon hadden zij hun site draaien op Magento 1. De site was ontwikkeld door het beginnend development team van ChromeBurner. Ook de hosting was destijds nog in eigen handen en werd gemanaged door het team van ChromeBurner. In de beginjaren werkte dit maar zodra de shop begon te groeien was er behoefte aan iets beters. De hosting liep niet stabiel en het kostte veel tijd om zelf te managen..

“Wij waren eerst veel geld kwijt en vooral erg veel tijd om de hosting zelf te regelen. Soms wel 4 uur per week. Eigenlijk trokken we het niet meer om zowel webbeheer, development én hosting zelf te regelen.”

Het team was ondertussen dusdanig gegroeid dat er meer resources waren om de site door te ontwikkelen. Omdat de hosting nog niet stabiel liep en het team geen expertise had in dat vlak was de eerste stap het aannemen van een nieuwe hostingpartij die gespecialiseerd was in Magento. Doordat Tech-lead Jeroen Gunneweg vanuit eerdere werkervaring al een connectie had met Jeroen Vermeulen van MageHost, wist hij dat dit de juiste partij was om in te schakelen.

Verbetering en een nieuwe webshop

Nadat MageHost ingeschakeld was en de hosting stabiel verliep, kon het verbeterproces pas echt beginnen. Om te beginnen heeft de volledige shop een redesign gekregen en is de shop gemigreerd van Magento 1 naar Magento 2. In dit proces heeft MageHost veel kunnen betekenen.

Het proces verliep steeds sneller en beter. De grootste uitdagingen waren daardoor opgelost en de site is tot op de dag van vandaag razendsnel. De shop heeft ondertussen een tweede redesign gehad en het team van ChromeBurner is alweer bezig met de volgende verbeteringen.

“De grootste en beste veranderingen qua webbeheer zijn toch wel het versiebeheer en de switch van hosting. ”

Security en hosting

ChromeBurner heeft een EPYC-server bij MageHost en daar draait niet 1 shop op, maar meerdere ondernemingen onder ChromeBurner. Voor al deze webshops biedt MageHost support en ondersteuning. Ondanks dat de webshops op verschillende CMS’en draaien, worden allen gemonitord met in-house MageHost security scanners.

De samenwerking tussen MageHost en ChromeBurner wordt ervaren als een soepel en zeer snel proces. Daarnaast geeft ChromeBurner aan dat het een absolute meerwaarde is om met een partij te werken waar een grote kennis en ervaring aanwezig is.

De toekomst

Omdat de zaken tegenwoordig goed lopen en omdat een groot deel van de verkoop tegenwoordig in Amerika verloopt, heeft ChromeBurner de behoefte om zich beter te ontwikkelen binnen de Amerikaanse markt. Er was al eens eerder een poging gedaan om gebruik te maken van een datacenter in Amerika, maar de hosting van Amazon verliep niet goed met de manier van caching: Varnish. Dit biedt nog een mooie kans voor de toekomst.

“We zijn begonnen in Nederland maar ondertussen verkopen we over de hele wereld. Sterker nog, ons grootste aantal klanten zit in Amerika.”

Nu alles stabiel staat en goed gehost wordt, wil nog niet zeggen dat ChromeBurner klaar is met ontwikkelen. Sterker nog, de volgende ontwikkelingen komen er weer aan. Zo is ChromeBurner van plan om alle webshops samen te brengen in één back-end. Een mooi traject waarin de webshops van verschillende platformen samen zullen worden gebracht in de ChromeBurner omgeving.

Ben jij een motorfanaat en ben je benieuwd naar het uitgebreide assortiment Chromeburner? Bekijk de webshop.

Benieuwd wat wij bij MageHost voor u kunnen betekenen op het gebied van Magento hosting of Shopware hosting? Bekijk onze pakketten en neem contact op met ons team.

Samen met ons een klantcase uitwerken?