* Deze klantcase is afkomstig van onze partner Skyberate. Lees hier meer over de veranderingen van Skyberate.

Magento hosting klantcase Etrias Lifestyle Stores


Innovatie en veranderingen gaan snel. Developers zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de time-to-market van nieuwe functionaliteiten te verkorten. Daarom heeft Skyberate samen met Etrias een nieuwe applicatiestructuur ontwikkelt om het release proces te stroomlijnen en efficiëntie te verhogen. Kort samengevat: Traditionele hosting met zero downtime deployments, oftewel nieuwe wijzigingen live-zetten zonder dat de website voor een korte of – in het ergste geval – lange periode onbereikbaar is.

Etrias is een keten van online speciaalzaken met meer dan negen jaar ervaring en inmiddels tientallen online speciaalzaken. Lees de Magento hosting klantcase en ontdek waarom Etrias koos voor managed Magento hosting van Skyberate.

DETAILS

Bedrijfsnaam:
Etrias Lifestyle Stores
Categorie:
Magento, E-commerce
Website:
https://www.etrias.nl/
Hostingoplossing:
Magento hosting

Etrias Lifestyle Stores

Etrias werd in 2011 opgericht door drie vrienden. Het jonge en snelgroeiende bedrijf begon met één webshop vanuit de studentenkamer maar is al snel uitgegroeid tot een keten van tientallen online speciaalzaken. Etrias gelooft in specialisatie, in mooie producten en uitstekende service. In samenwerking met verschillende topmerken weten ze voor iedere productgroep een aparte webwinkel neer te zetten.

De uitdaging

Etrias heeft zijn eigen in-house development team waardoor de website(s) in constante ontwikkeling zijn. Ontwikkelingen om een betere webervaring en totale klantreis te kunnen bieden. Een fijne webervaring leidt tot een goed imago en (in)direct tot een hogere conversie.

Het online zetten van nieuwe website-functionaliteiten zorgde echter iedere keer voor een korte downtime periode waardoor de website geen bezoekers kon ontvangen en dus geen omzet draaide. Daarnaast zorgt deze manier van acceptatie voor een hoge serverbelasting. Maar ook na het live-zetten van de nieuwe applicatie-versie was de site in het begin erg traag. Bij het live-zetten van een nieuwe versie wordt de cache geleegd waardoor bepaalde componenten op de website opnieuw ingeladen moeten worden in plaats van dat ze uit de cache gehaald worden. Soms erg veel werk voor een niet altijd grote wijziging.

Gezien de groei van Etrias en de daarbij gemoeide aantal bezoekers, orders en omzet was downtime niet (meer) wenselijk.

De oplossing

Skyberate heeft samen met Etrias de hostingomgeving omgebouwd met een nieuwe applicatiestructuur. De nieuwe applicatiestructuur is geschikt om meerdere versies van de applicatie tegelijkertijd op de server te hebben draaien. Ook maakt de nieuwe applicatiestructuur het mogelijk om eenvoudig te kunnen schakelen tussen verschillende applicatie-versies.

Normaal gesproken is er één versie van de applicatie beschikbaar op de server. Door de nieuwe applicatiestructuur kunnen meerdere versies naast elkaar bestaan. Zo kunnen oude en nieuwe versies naast elkaar aanwezig zijn. Etrias kan met één druk op de knop schakelen tussen de verschillende versies, mede doordat de applicatie in versiebeheer staat.

Het resultaat

Etrias kan met de nieuwe applicatiestructuur eenvoudiger nieuwe website functionaliteiten live-zetten zonder dat de website downtime ervaart en daardoor onbereikbaar is. Hierdoor kan Etrias sneller nieuwe website functionaliteiten uitrollen, maar ook eenvoudig terugschakelen naar de oude versie, mocht de nieuwe versie onverhoopt toch problemen ervaren. Dit is voor een onderneming met tientallen online speciaalzaken een schot in de roos. Niet alleen bespaart het Etrias veel tijd in het live-zetten van nieuwe ontwikkelingen, ook kan de website live blijven waardoor geen omzet misgelopen wordt. Etrias heeft hier dagelijks profijt van.

Vertrouw vooral onze klanten

  • “Het fijne aan samenwerken met Skyberate is dat het een professionele organisatie is met zowel brede als specialistische kennis. Na het neerleggen van de probleemstelling werden door Skyberate meerdere oplossingsmogelijkheden aangedragen. Na samen de best-passende techniek gekozen te hebben werd binnen Skyberate één iemand verantwoordelijk voor de uitrol van dit project. Dat is zeer prettig werken. Het project is mede hierdoor vlot verlopen en de kleine tegenslagen die we onderweg tegenkwamen konden relatief gemakkelijk samen worden opgelost.”
    Stan Verhoeven, Etrias Lifestyle Stores

Enthousiast geworden?

Wil je na het lezen van de klantcase ook graag samen met ons een klantcase uitwerken? Onze experts gaan graag met je in gesprek. Neem vrijblijvend contact op, dan sparren we samen over de mogelijkheden.

We staan voor je klaar!

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Naam(Vereist)