Klantcase UitPaulinesKeuken

UitPaulinesKeuken is in korte tijd uitgegroeid van receptenblog tot een spraakmakende naam dat maandelijks meer dan een miljoen foodlovers bereikt via website en social media kanalen. In een constant, snel evoluerend digitaal landschap zocht het merk een ontwikkel- en hostingpartij die kan meebewegen met deze ontwikkelingen en de behoeften en groei van het merk.

Daaruit is een driehoekssamenwerking ontstaan dat bestaat uit Stuurlui, Savvii en UitPaulinesKeuken. In deze samenwerking focust Stuurlui zich op het design, de structuur, functionaliteit en look-and-feel van de website, en Savvii op de laadtijden, beveiliging en stabiliteit.

Uit deze geoliede machine is een compleet nieuwe UitPaulinesKeuken website ontstaan die draait op een maatwerk hosting oplossing, ingericht voor piekbelasting.

Over Uit Pauline’s Keuken

Uitpaulineskeuken.nl is een van de mooiste foodplatforms van Nederland. De website bevat duizenden snelle, makkelijke, en gezonde recepten. Maar ook guilty pleasures. Maandelijks weet de website miljoenen foodlovers te bereiken en inspireren. De fotografie van de verschillende gerechten is van hoge kwaliteit en doet menig bezoeker watertanden.

Uit Pauline’s Keuken is in 2010 opgericht door, de naam zegt het al, Pauline. En in 2015 sloot ook zus Annika zich aan bij het merk. De passie om te koken en bakken ontstond al vroeg toen ze klein waren. Terwijl de blog in eerste instantie is begonnen om recepten online te bundelen, bleek al snel dat er vanuit de food community veel vraag was naar voorbeeldrecepten. Wat ook terug was te zien in de groei van de blog die snel stappen maakte; van het online bundelen van recepten naar een van de meest bezochte foodplatforms van Nederland.

Uitpaulineskeuken website homepage

Zoektocht naar een krachtigere en snellere hosting

Zoektocht naar een krachtigere en snellere hosting

Naarmate UitPaulinesKeuken groter werd en de bezoekersaantallen groeide, was het tijd om te kijken naar een nieuwe hostingomgeving. De toenmalige hosting voldeed niet langer aan de kracht en snelheid die de website nodig had. En met de blik op de toekomst en het naderende drukste moment van het jaar (de decembermaand) moest snelheid, veiligheid en stabiliteit van de omgeving op zijn top zijn.

Hoewel een migratie vóór het drukste moment van het jaar een gewaagde zet is, kon UitPaulinesKeuken rekenen op het Savvii-supportteam. Want wat we maken, maken we goed.

“We werken nu ruim een jaar samen met Stuurlui en zijn heel tevreden. Ze denken met je mee, geen vraag is teveel en komen met leuke en creatieve oplossingen.”

Sneller, veiliger en stabieler

Met de blik op de toekomst draait UitPaulinesKeuken nu op een krachtige server die optimaal is ingericht tegen piekbelasting, waar de website gedurende het jaar mee te maken heeft. Om verkeerspieken probleemloos af te handelen is de omgeving voorzien van voldoende resources.

Voor het realiseren van een enorme performance boost hebben we de website voorzien van Varnish caching in combinatie met WP Rocket. Varnish is ideaal voor websites met veel (hoge kwaliteit) afbeeldingen. Doordat Varnish de pagina in de browser opslaat, wordt deze bij de volgende bezoeker zonder tussenkomst van de webserver geladen in een fractie van een seconden.

Ook is er rekening gehouden met de beveiliging van de website. Naast dat je op de website terecht kunt voor recepten, kunnen bezoekers inloggen en een van de musthave kookboeken bestellen. Dat wil zeggen dat er privacygevoelige informatie gedeeld wordt, wat goed afgeschermd moet worden. Door gebruik te maken van Security Plus zetten we iedere hacker buitenspel.

Sneller, veiliger en stabieler

 

Gewoon goed geregeld, zonder gedoe

Gewoon goed geregeld, zonder gedoe

Hoe gaat het nu met UitPaulinesKeuken en wat is er na hun keuze voor Premium managed WordPress hosting verbeterd? De samenwerking geeft veel rust en zekerheid. Wetende dat Stuurlui en Savvii de website strak monitoren, ervoor zorgen dat de website uiterst stabiel is en het platform grote bezoekersstromen kan verwerken. Door intensief samen te werken met de klant geniet UitPaulinesKeuken niet alleen van een volledig vernieuwde website: Ook heeft UitPaulinesKeuken een aanzienlijke snellere en veiligere website, is de piekbestendigheid sterk verbeterd en ook de snelheid op de pagina’s is toegenomen.

Zoals je van ons gewend bent is het gewoon goed geregeld, zonder gedoe.

Samen met ons een klantcase uitwerken?