Drie redenen om te kiezen voor Magento 

Architectuur
Puck, 27 september 2022

In voorgaande blog hebben we de verschillen besproken tussen de verschillende grote platforms. Daar vertelde we al dat Magento het best werkt voor bedrijven die flink willen groeien of aan het groeien zijn. Of voor bedrijven die een groot en/of complex assortiment aan producten aanbieden. Voor deze shops leggen wij in deze blog uit waarom een Magento shop ideaal zou zijn. 

Stabiel maar toch flexibel 

Magento is een zwaar programma en kan daarom ook zware shops aan. Mits de goede hosting geïmplementeerd wordt, staat er dan ook een robuuste shop. Magento heeft door zijn complexiteit bij velen de indruk gewekt minder flexibel te zijn dan andere platforms. Toch is dit niet helemaal waar. Magento biedt een enorm ruim aanbod aan opties voor personalisering. Van plug-ins tot thema’s, ongeveer alles is aan te passen en naar eigen hand te zetten binnen dit programma.

Wel is er een hoop kennis nodig om een Magento shop op te zetten, maar zodra je deze kennis hebt (extern of binnen jouw bedrijf), is een sterke shop bijna een garantie. Wat Magento flexibel maakt, is de mogelijkheid om verschillende front-ends aan de site te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld de shop zelf laten draaien op Magento maar een homepage van een ander programma eraan koppelen. Ook de integratie van andere systemen zoals boekhouding en betalingsmogelijkheden is goed mogelijk. De keuze is werkelijk reuze. 

Veilig 

Gelukkig zijn de meeste webshops al een poos overgestapt naar Magento 2. Dit is maar goed ook, de ondersteuning van Magento 1 is namelijk al een tijdje gestopt. Dit brengt ons op de veiligheid van Magento 2. Er komen vrij regelmatig veiligheidspatches online van het programma en deze worden zeer goed gemonitord. Dit mede dankzij de grote community van Magento. Deze community is snel raad te plegen bij problemen die eventueel ondervonden worden. Zo wordt er op verschillende platforms gepraat over de nieuwste updates en beste plug-ins.

Omdat de community zeer technisch ingesteld is, is er vaak snel en deskundig antwoord te vinden op eventuele problemen of gevoeligheden binnen Magento. Ook voor de Nederlandse markt is er een ruim aanbod aan deskundigheid. Waar andere platforms de Nederlandse bedrijfswereld soms te kort doen, is ook de Nederlandse Magento community vrij groot. Ondanks dat alles voornamelijk in het Engels besproken wordt, zijn er vele platformen voor Nederlandse bedrijven die gebruik maken van Magento.  

Schaalbaar 

Als laatste reden is daar dan schaalbaarheid. In vergelijking met de grootste andere platforms is Magento het meest schaalbaar. Het is erg goed mogelijk om verschillende shops op te zetten vanuit één back-end, in alle talen. Ook houdt Magento standaard rekening met de verschillende belastingtarieven binnen verschillende landen. Dit niet alleen, ook het meegroeien met een bedrijf is erg goed mogelijk. Het toevoegen, aanpassen of verwijderen van producten, categorieën of filters is heel goed mogelijk. Dat maakt het makkelijker voor een bedrijf om zich voor te bereiden op de toekomst. 

Puck Lamée - Creative content marketeer

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!