Het belang van snelle WordPress hosting voor je website

Webhosting
Danny, 19 juli 2019

De snelheid van een website is van ongekend belang. Deze speelt namelijk een rol in je Google ranking (SEO), in je Adwords score (SEA) en natuurlijk in de conversie-ratio op je website. WordPress is de absolute marktleider in website-CMS. Lees in deze blog hoe belangrijk snelle WordPress hosting voor jouw organisatie is.

Beter vindbaar

Op de allereerste plaats maakt snelle hosting het mogelijk dat je WordPress website beter in Google rankt en beter gevonden wordt. Wat minder mensen weten, is dat een snellere website zorgt voor een betere Adwords kwaliteits-score. En dat betekent dat je minder kosten aan je Adwords kwijt bent. Dus dankzij snelle website hosting wordt je website zowel organisch als betaald beter gevonden en bespaar je kosten omdat de click-prijzen van Adwords lager zijn.

Betere conversie door snelle website hosting

Wanneer je potentiële klanten je website gevonden hebben, komt het volgende belangrijke aspect van website-snelheid: namelijk de conversie. Het aantal conversies en de conversie-ratio worden echt zwaar beïnvloed door de snelheid van je website. Ga maar eens na hoe dat bij jezelf werkt: als je moet wachten, word je ongeduldig en verlies je vertrouwen in het uiteindelijke product, of dat nu terecht is of niet. En online is een potentiële klant zo vertrokken als het te lang duurt. Dat kost direct omzet.

Wat is een snelle website?

Maar wat is nu de definitie van online snelheid? Google hanteert de vuistregel dat alles onder 1 seconde laden snel is. Mobiele webpagina’s dienen binnen 1 seconde geladen te zijn, op desktop is dat binnen 2 seconden. Boven de 3 seconden zit je in de gevarenzone. Lees hiervoor ook ons blog Hoe snel moet een website laden.

Belangrijk is dat de bezoeker van je website snel het eerst zichtbare deel van de site te zien krijgt. Zo kan het handig zijn om bijvoorbeeld Javascripts als laatste te laten. Als je website een cookie zet kan dit het cachen van je website tegenwerken. Dit heeft een negatieve invloed op de laadtijd van je website. Controleer samen met je website bouwer of cookies die gezet worden echt nodig zijn. 

Wanneer je website in WordPress gebouwd is, heeft het grote voordelen om deze site te hosten bij een WordPress-specialist. Een hoster die het CMS door en door kent, weet wat de valkuilen zijn en waar snelheidswinst gepakt kan worden.

Een voorbeeld: WordPress geeft de mogelijkheid om admin-ajax.php aan te roepen. Dat script maakt het mogelijk om informatie uit je database te halen die niet door full-page-cache met andere bezoekers gedeeld mag worden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om winkelwageninformatie uit te vragen. Wanneer zo’n informatieaanvraag wordt gedaan, wordt WordPress op de achtergrond nog een keer geladen. Als je dit soort opdrachten al meteen geeft bij het openen van de webpagina, gaat dat ten koste van de laadtijd. Het gebruik is makkelijk, maar zeker niet altijd nodig. Lees hiervoor ook de blog 9 tips om je laadtijd te verbeteren.

Waarom snelle WordPress hosting van Savvii?

Naast zeer gespecialiseerde WordPress kennis en een dedicated managed WordPress hosting dienst, onderscheidt Savvii zich op het vlak van support. Savvii werkt intensief samen met website-eigenaren en -bouwers en helpt ze met tips zodat hun websites snel laden en optimaal presteren. Dat maakt Savvii uniek. Ze zijn al 6 jaar alleen maar met WordPress hosting bezig. WordPress heeft daarom weinig geheimen voor Savvii. Dat is een belangrijk verschil met een generieke hosting dienst.

Geïnteresseerd in dedicated WordPress hosting? Bekijk dan hier de prijspakketten van snelle WordPress hosting van Savvii.

Danny Feskens - Opgeleid als Docent Geschiedenis, jaren ervaring in de sales en autodidactisch aan de slag gegaan met webdesign.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!