Hosting toevoegen aan je diensten? Gebruik deze tips voor succes.

Recurring Revenue
Danny, 5 oktober 2019

Voordat je hosting gaat aanbieden, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. In deze blog geven we je vier tips waarmee je de verkoop van hosting tot een succes maakt. Lees ze dus aandachtig door, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Het aanbieden van hosting is geen ‘rocket science’, maar toch is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen.

Overtuig je klanten

Op het moment dat hosting onderdeel wordt van je dienstenpakket, moet je het ook aan de man kunnen brengen. Wat levert het de klant op om zijn hosting bij jou af te sluiten? Zorg ervoor dat je dit aan je klanten duidelijk kan maken.

Alles-in-één

Voor de klant die gebruik maakt van jouw producten of diensten is het fijn om alles onder één dak te hebben. Dit scheelt rompslomp in facturatie. Voor veel klanten is het daarom prettig een totaalpakket af te sluiten. Op het moment dat je hosting toevoegt aan jouw dienstenpakket kun je de klant in deze wens voorzien. Het maakt jouw dienst- of productaanbod completer.

Resellerprijzen

Veel hostingproviders hebben zogenaamde reseller-programma’s. Hiermee heb je de mogelijkheid om serverruimte in te kopen tegen gereduceerde prijzen. Door groot in te kopen creëer je elke maand extra omzet zonder dat je klanten de hoofdprijs betalen. Dit maakt het voor de klant soms zelfs aantrekkelijker om bij jou hosting af te sluiten dan direct bij de hostingprovider zelf.

Ontzorging

Wanneer klanten hosting bij je afsluiten zorgt dit voor een stukje ontzorging. Bij hostingproblemen ben jij, en niet de klant, namelijk de bemiddelaar die contact opneemt met de hostingprovider. Benadruk dit stukje extra service. Het scheelt namelijk een hoop tijd voor de klant, als hij zelf niet achter hostingproblemen aan hoeft te gaan. Sluit daarom wel een contract af bij een hostingprovider die kwaliteit levert. Je wilt je eigen focus niet verliezen door constant bezig te zijn met hostingissue’s. Managed hosting is daarom een goede optie. Hiermee kun jij je blijven focussen op je kernwerkzaamheden zonder regelmatig tegen hostingproblemen aan te lopen. Wij noemen dat #NoMoreWordStress.

Kwaliteit

Overtuig je klanten van de kwaliteit die de hosting heeft die je aanbiedt. Bij een goede hoster worden automatisch back-ups aangemaakt, zijn alle veiligheidscertificaten (zoals ISO-certificering) aanwezig en staan er op de server verschillende performance verbeterende features. Al met al wordt een website dus veiliger en sneller met minder downtime. Welke ondernemer wil dat nou niet voor zijn website?

Trial

Wellicht hebben klanten al hosting ergens anders lopen. Je zou een trial-periode kunnen aanbieden waarmee ze een maand gratis jouw hosting kunnen uitproberen. Bij tevredenheid kan het contract daarna van start gaan. Als de hosting goed loopt, zijn er maar weinig klanten die daarna hun hosting opzeggen. Het feit dat ze een maand gratis van je hosting gebruik hebben kunnen maken, maakt dat klanten de overstap eerder aandurven.

Tip: bekijk ook onze checklist waar we je tips geven over hoe je VPS-serverruimte verkoopt aan klanten.

Bepaal de juiste prijs voor je hosting

De hamvraag bij het bepalen van de juiste prijs voor hosting luidt: hoeveel waarde levert het de klant op? Een snelle website, daarmee loopt de klant voor op zijn concurrentie. Snelheid zorgt voor meer conversies en een betere Google-ranking. Een goed beveiligde website, daarmee is er weinig downtime. Goed beveiligde websites zorgen voor meer omzet omdat ze altijd bereikbaar zijn –klanten kunnen maar lastig afrekenen op het moment dat je webshop eruit ligt. Daarnaast is de bedrijfswebsite voor iedere onderneming hét uithangbord voor naamsbekendheid. Ook niet-webshops moeten dus een site hebben die altijd bereikbaar is.

Wat is het de klant waard om een goed functionerende website te hebben? Is het die paar tientjes in de maand waard om hierop de bezuinigen? Door de voordelen van kwalitatieve hosting halen klanten die een serieuze onderneming runnen, de kosten er snel uit. Hoe kom je er achter welk bedrag je voor hosting kunt vragen? Simpel: vraag het je klanten. Welke prijs is fair voor de kwaliteit en service die ze ervoor terug krijgen. Natuurlijk kun je ook aan je hostingprovider vragen welke prijs je zou moeten aanhouden. Een goede hostingprovider denkt mee met zijn klanten. Maak hier gebruik van.

Tip: check onze berekeningstool om uit te rekenen wat het resellen van hosting jou kan opleveren!

Contractvorm

Op het moment dat je hosting aanbiedt, tekent de klant een contract. Vaak heb je al contracten lopen bij klanten, voor andere diensten die je aanbiedt. Hosting kan dan als extra paragraaf in bestaande contracten verwerkt worden. Daarmee krijgt de klant één factuur waar alle diensten op staan. Als de klant dat wenst, kan je ook apart factureren. Vaak is het fijn om de hosting gelijk te laten lopen aan de termijn waarmee je de hosting bij de provider afneemt. Op het moment dat je voor een jaar een server of een pakket afneemt, is het ook fijn als de klant bij jou een jaarcontract afsluit.

Zorg voor een goed administratief systeem

De fee die jij vraagt voor jouw hostingdiensten moet op vaste momenten betaald worden. Om dit vlotjes te laten lopen is het belangrijk een goed administratief systeem te hebben. De cashflow die je genereert bij de wederverkoop van hosting mag natuurlijk niet in gevaar komen. Met het juiste systeem zorg je ervoor dat alles overzichtelijk blijft en dat klanten op afgesproken tijden hun betalingsverzoek binnenkrijgen. Enkele betalingstools die je hierbij kunnen helpen zijn:

  • chargify.com
  • freshbooks.com
  • recurly.com
  • mollie.com (NL)
  • zoho.eu

Ben jij er klaar voor om hosting op te nemen in jouw dienstenpakket? Vraag dan een gratis trial aan! Vul het contactformulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Danny Feskens - Opgeleid als Docent Geschiedenis, jaren ervaring in de sales en autodidactisch aan de slag gegaan met webdesign.

Reacties zijn voor dit bericht uitgeschakeld

Leer ons beter kennen!